dimecres, 11 de novembre del 2009

UNA CASA PER ELS "CUCS" DE TERRA

Jugant en el pati, uns quants fillets/ van trobar cucs de terra i em van demanar si els podíem tenir dins la classe. Els hi vaig dir que sí però que primer els hi havíem de preparar una "casa". Els van tornar a enterrar i un cop a classe vam xerrar de que necessitàvem per fer-lis un bon lloc on viure. Tothom va dir la seva però al final van decidir que necessitàvem un pot de vidre (transparent per poder veure'ls) i informació que ens expliqués que necessiten per viure. Ells eren els encarregats de portar-ho el dia següent a classe.
Tres o quatre van dur recipients de plàstic de casa i na Judith també va dur informació. Ens varem quedar amb el recipient que ens va semblar més adequat i com que necessiten un 75% d'humitat el vam foradar per la base i el vam posar damunt un recipient amb un dit d'aigua (tot esperant que no s'ofeguin).
Com que una de les seves hipòtesis és que fan forats amunt i avall, hem omplert el recipient amb diferents tipus de terres (de diferents colors), formant capes. Si les diferents terres es barregen voldrà dir que sí, que la seva hipòtesis es vertadera. Com que també vam llegir que tenen fòbia a la llum i fins hi tot es moren, els hem tapat amb un cartró perquè pensem que així faran "túnels" a les voreres del pot i els podrem veure. Si no els tapem no s'acostaran a les voreres i no sabrem que fan.
I ara a esperar que passa....

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Joana:
No en sabia res del que esteu fent amb els cucs. Em sembla molt interesant, ja li demanaré a Bruno.

CLASSE DELS CAVALLS