dissabte, 27 de febrer del 2010

LLEGENDA DE LA NAVETA DES TUDONS

object width="425" height="344">

dimecres, 24 de febrer del 2010

UN MUNT DE CONTES

dimarts, 23 de febrer del 2010

LA PREHISTORIA A MENORCA

dilluns, 22 de febrer del 2010

FENT CERÀMICA COM ELS TALAIÒTICS

HEM FET VISIBLE EL CAMP MAGNÈTIC



El camp magnètic és invisible però si tirem pols de ferro, amb un saler, damunt d'un imant tapat amb un paper, la pols es posa seguint les línies del camp. El dibuix que es forma fa visible el camp magnètic i així el podem veure!

CARTA A EN TARIQ

HOLE TERIQ SOM ELS CEVALLS I EM DESCUBERT CE ES OMUS TALAIOTICS TENIEN FONES, `PERO NO SEVEM SI TENIEN ARCS FLEXES I LLANSES.
I TU CE U SAPS?
GRASIES I UN BESO

dimecres, 17 de febrer del 2010

CARNAVAL

dimarts, 16 de febrer del 2010

LA VACA CONNIE

IMANTS QUE LEVITEN


Hem vist com els imants poden levitar uns sobre els altres per la repulsió que hi ha entre dos pols magnètics del mateix signe


MYOTRAGUS BALEARICUS

HOLE TARIQ
NOLTRUS SOM LA CLASE DELS CAVALLS I VAM ESTUDIA UN PUCET AS MIOTRAGUS I SEBEM CE ERE UNE CEBRETE CE MEDIE 50 SENTRIMETES I PESAVA 12 CILUS. ERE ERBIBUR I NUMES ESISTIE A MENORCE I MELLORCE. TENIE ETS UIS DEBAN I NO PUDIE CORE NI BUTA.
VAN DESAPEREXE PERCE ES OMUS PREISTORIS LA VAN MATA.

UNA BESADE

dijous, 4 de febrer del 2010

MAGNETISME



Els imants no atrauen l'alumini, però si feim rodar un imant al interior d'una cassoleta d'alumini (sense tocar-la), aquesta gira en el mateix sentit que l'imant, si feim girar l'imant cap a l'altre sentit la cassoleta també ho fa. Com és?

LES NOSTRES NOTICIES











A classe treballem les noticies que duen els fillets i filletes de casa seva i en feim un llibre. Ara aquest llibre ja és prou gros i cada dia un fillet o filleta se'l emporta a casa i a mesura que anam treballant més noticies les hi anam afegint

CARTA PER ES PAPAS

HOLA PAPAS I MAMAS:
NASESITAM IMFURMESIO DE LA MENORCE TALEIOTICE PER AJUDA EN TARIC.
MOLTES GRASIES.

dimecres, 3 de febrer del 2010

ENDEVINALLA

NO TE PEUS NI BRASUS
PARO TE DUS CAMAS
NO POT ANA EUMON
SI TU NO LACUMPANYS

CE ES?

dilluns, 1 de febrer del 2010

DISTRIBUCIÓ DE PRIMATS


Hem distribuït els primats en el mapa del món que varem fer mitjançant el retroprojector.
Sabíeu que les monees del Nou món són diferents de les del Vell món?
El Nou món és Amèrica i li diuen així perquè Cristòfol Colon el va descobrir l'any 1492. Com que no sabíem si encara era viu hem fet una línia del temps i ens hem adonat de que és mort fa molts anys!

SAPS TREURE UNA AGULLA DE DINS UN GOT D'AIGUA ?









Saps treure una agulla o un clip de dins un got d'aigua sense tocar l'aigua ni posar-hi res dintre? A nosaltres no ens ha costat gaire ja que sabíem que els imants atrauen les coses de ferro, però primer ho fèiem sense que l'imant toqués el got i no funcionava, després ens hem adonat que teníem de tocar el got i ha sigut molt fàcil i divertit! Sembla màgia però no ho és!

LA NOSTRA HIPÒTESI ERA CERTA!


Els cucs ja han mesclat totes les capes de terra. Ja no hi ha les franges de diferents colors, per tant van amunt i avall fent túnels i barrejant la terra.
Hem anat al pati a amollar els cucs i hem vist que la majoria es trobaven abaix de tot on la terra estava més banyada, per tant és cert que els hi agrada que la terra sigui molt humida.
Havien crescut molt i estaven molt "gordos" !
Compareu el mateix pot amb uns mesos de diferencia...i ningú l'ha canviat!

CLASSE DELS CAVALLS