divendres, 27 de novembre del 2009

ENDEVINALLA

   CUAN ARIBE LE TERDO
   LI PUDRAS VEURE SBARET
   AM PLUJA IUN POC DASOL
   UMPLIRAS AS PANARET.


   CE ES?

diumenge, 22 de novembre del 2009

CAPACITAT



Hem observat diferents tipus de bòtils d’aigua i hem discutit si tenen la mateixa capacitat. Hem llegit les etiquetes dels bòtils i hem vist que a tots hi posa la quantitat d’aigua que hi cap. Després ham fet hipòtesis de quantes vegades un bòtil petit hi cap dins un de gros i ho hem comprovat escrivint els resultats. Ara al racó de l’aigua hi anem a experimentar amb capacitats.

VISITA DE NA MORIA I NA SONJA

Hem rebut la visita de la mamà de na Hasna i la d’en Abd Nasser. Han vingut a explicar-nos coses del seu país per així poder entendre millor la seva cultura àrab. Ens han portat vestits, cançons, abecedari, roses del desert, fotos, menjar i ens han pintat les mans amb “hena”. Però el que més ens ha agradat ha sigut el “couscous” i els “bibis”, estaven boníssims! Ens ho hem menjat tot!

Moltes gràcies Moria i Sonja



dijous, 19 de novembre del 2009

WHAT'S YOUR FAVORITE COLOUR

JOC MEMORIA


dimarts, 17 de novembre del 2009

PROJECTE DE TREBALL

EM DEZIDIT  ESTUDIA SES MUNEES. NESESITAM INFURMESIO. GRASIES

dijous, 12 de novembre del 2009

WHAT'S YOUR NAME


dimecres, 11 de novembre del 2009

INVENTANT COLORS

A partir dels colors blanc, vermell, groc i blau estem descobrint tots els altres colors, sols els hem de mesclar i ens surten uns colors molt guapos !!!!!

UNA CASA PER ELS "CUCS" DE TERRA

Jugant en el pati, uns quants fillets/ van trobar cucs de terra i em van demanar si els podíem tenir dins la classe. Els hi vaig dir que sí però que primer els hi havíem de preparar una "casa". Els van tornar a enterrar i un cop a classe vam xerrar de que necessitàvem per fer-lis un bon lloc on viure. Tothom va dir la seva però al final van decidir que necessitàvem un pot de vidre (transparent per poder veure'ls) i informació que ens expliqués que necessiten per viure. Ells eren els encarregats de portar-ho el dia següent a classe.
Tres o quatre van dur recipients de plàstic de casa i na Judith també va dur informació. Ens varem quedar amb el recipient que ens va semblar més adequat i com que necessiten un 75% d'humitat el vam foradar per la base i el vam posar damunt un recipient amb un dit d'aigua (tot esperant que no s'ofeguin).
Com que una de les seves hipòtesis és que fan forats amunt i avall, hem omplert el recipient amb diferents tipus de terres (de diferents colors), formant capes. Si les diferents terres es barregen voldrà dir que sí, que la seva hipòtesis es vertadera. Com que també vam llegir que tenen fòbia a la llum i fins hi tot es moren, els hem tapat amb un cartró perquè pensem que així faran "túnels" a les voreres del pot i els podrem veure. Si no els tapem no s'acostaran a les voreres i no sabrem que fan.
I ara a esperar que passa....

QUIN LLOC OCUPA L'AIGUA DINS UN BÒTIL?

Aquesta setmana hem vist com es col.loca un líquid dins un bòtil quan està cap per avall, de costat o inclinat.
Primer han dit les seves hipòtesis, les han discutit i les han dibuixat a la pissarra, després hem agafat un bòtil mig ple d'aigua tintada amb color blau i ho hem observat.
Més tard ho han dibuixat a un foli.
Els hi ha costat molt, tenen la tendència a dibuixar l'aigua en el cul del bòtil tan si està cap per avall o de costat. Però el més difícil ha sigut pintar l'aigua de manera horitzontal quan el bòtil està inclinat

POESIA "LA TARDOR"

            LA TARDOR

ELS ARBRESEAS ES MUDEN
DE ROX I DE GROC
LES FUES  TRAMOLEN
SOTE UN SOL DE FOC.

EL VENT LES FA CAURE
LES DUU FINS  AL PORT
QUAN SURTIS DE CASA
TREPIJE-LES FORT!

LES MOSQUE,SAMAGUEN
LHIVER ESA PROP,
LESFLOS ESPANTADES
ESTANQUEN DE COP.

(Bofill, Puig i Serrat)



dilluns, 9 de novembre del 2009

HELLO MUMBO

diumenge, 1 de novembre del 2009

ENDEVINALLES

   VA SEMPRA DA VIAXA 
SENSA MLETA NI AVIO
DE VAGADES SEMBLE UNA BOLLA DE FURMAJA
A VEGADES UNE TALLAD DE MELO.
QUE ES ?

   NO SOC CARGOL NI BOLT
I LA PLOGIA AM FA SURTI
SI CAO AIGU GO MASTUF
SI FA SUL ASTIC PANSIT.
CA ES ?


CLASSE DELS CAVALLS